ΑΡΘΡΑ

Τί χρώμα μετάλλου να διαλέξω Χρυσό ή Ασήμι;

Αναρωτιέστε αν θα φορέσετε  χρυσά ή ασημένια κοσμήματα  με βάση το χρώμα του δέρματος ή των ματιών σας; Έχετε ακούσει για «κανόνες» που πρέπει να ακολουθείτε όταν επιλέγετε χρώματα κοσμημάτων, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να τους χρησιμοποιήσετε;

Το να φοράμε κοσμήματα σε χρυσό και ασημί είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το ποιο μέταλλο να επιλέξετε για να ταιριάζει στον εαυτό και το στυλ σας.

Ευτυχώς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποια χρώματα μετάλλων θα ταίριαζαν περισσότερο επάνω σας, δίνοντας σας γρήγορες συμβουλές.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΑ Ή ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
• Το χρώμα του μετάλλου καθορίζεται συνήθως από το χρώμα του δέρματος: τα πιο ζεστά χρώματα σημαίνουν χρυσό μέταλλο, τα πιο
ψυχρά χρώματα σημαίνουν ασημί μέταλλο.
• Τα άτομα με μπλε φλέβες στους καρπούς τους, που καίγονται εύκολα στον ήλιο θεωρούνται συνήθως ότι έχουν ψυχρό χρώμα δέρματος.
• Τα άτομα με πράσινες φλέβες, σταρένιο ή πιο σκούρο δέρμα, που μαυρίζουν ευκολότερα στον ήλιο θεωρούνται ότι έχουν ζεστό χρώμα δέρματος.
• Τα ροζ χρυσά κοσμήματα ή τα χάλκινα χρώματα τείνουν να φαίνονται καλά στους περισσότερους ανθρώπους και μπορούν να προσθέσουν κάποιο όμορφο και απροσδόκητο χρώμα στη συλλογή κοσμημάτων σας.
• Μην ξεχνάτε ότι τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους μπορούν επίσης να προσθέσουν μια σειρά από διαφορετικά χρώματα και λάμψη στη συλλογή κοσμημάτων σας.
• Εάν επιλέγετε κοσμήματα ως δώρο και δεν είστε σίγουροι για τι χρώμα να διαλέξετε, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε ποια χρώματα τείνει να φοράει ο παραλήπτης του δώρου σας.

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ: ΧΡΥΣΟΣ & ΑΣΗΜΙ
• Ένας άλλος κανόνας του παλιού στυλ ήταν ότι το χρυσό και το ασήμι δεν πρέπει ποτέ να φοριούνται μαζί. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει πλέον, μπορείτε να αναμίξετε τα μέταλλα σας και το αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!
• Ως σημείο εκκίνησης, επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα και προσθέστε μικρές πινελιές με ένα άλλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα δαχτυλιδιών και βραχιολιών όπως επίσης και κολιέ με στρώσεις.

Σε τελική ανάλυση, το αν θα επιλέξετε να φορέσετε χρυσά ή ασημένια κοσμήματα θα πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και την αίσθηση της αισθητικής σας. Αφιερώστε μερικές στιγμές για να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα μετάλλων, διαφορετικούς πολύτιμους λίθους και με την ανάμειξη και την αντιστοίχιση διαφορετικών στυλ και χρωμάτων στα κοσμήματά σας για να δείτε τι ταιριάζει σε εσάς.

Ο καθένας μας θα πρέπει να εκφράζεται για τον εαυτό του όπως εκείνος ακριβώς νιώθει, οπότε η συμβουλή μας είναι: ακολουθήστε αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας!