ΑΡΘΡΑ

Γενέθλιος λίθος Μαρτίου : Ακουαμαρίνα (aquamarine)

AQUA MARINE ( ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ )

ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Οι πέτρες Aqua marine εκτιμώνται για το λαμπερό μπλε, την πολύτιμη ομορφιά τους εδώ και χιλιετίες. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από έναν ακόμη λαμπερό πολύτιμο λίθο. Αυτός ο μαγευτικός βράχος έχει μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων και χρήσεων. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών, τον καθαρισμό του νερού και την προστασία των ναυτικών, θα αναφέρουμε μερικά από τα οφέλη αυτής της υπέροχης πέτρας.

 

Η έννοια της πέτρας Aqua marine βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ομώνυμο της – τη θάλασσα. Όλα όσα αντιπροσωπεύει ο απέραντος γαλάζιος ωκεανός περιλαμβάνονται στην έννοια αυτής της πέτρας. Αντιπροσωπεύει τη χαρά καθώς και τη χαλαρωτική ηρεμία. Είναι μια πέτρα που σας ενθαρρύνει να αφήσετε τα συναισθήματά σας και καθαρίζει τις κακές σκέψεις και τις εμπειρίες που προκαλούν εμπόδια. Η πέτρα εμπνέει εμπιστοσύνη και αλήθεια.

 

Οι ανακλαστικές ιδιότητες αυτού του διαφανούς μπλε ορυκτού συνδέονται με το πώς αντανακλάται ο ουρανός στην επιφάνεια της θάλασσας. Οι ανακλαστικές ιδιότητες σχετίζονται με την ικανότητα εύρεσης κρυμμένων νοημάτων και αληθειών. Η πέτρα γαλαζοπράσινα διευκολύνει το να βλέπεις τους άλλους ή τον εαυτό σου κατάματα και να κοιτάς απευθείας στα βάθη της ψυχής. Όλες αυτές οι ιδιότητες βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της σημασίας του aqua marine.

 

Ένα άλλο αναπόσπαστο μέρος της σημασίας του είναι η ικανότητα της πέτρας να ηρεμεί το φόβο κάποιου για δημόσια ομιλία. Εάν είστε δάσκαλος ή οποιοδήποτε είδος δημόσιου παρουσιαστή, αυτός είναι ένας εξαιρετικός πολύτιμος λίθος για εσάς. Ενθαρρύνει τη στοχαστική χαλάρωση και ηρεμία, αποκαλύπτοντας τη σοφία του ομιλητή στον εαυτό της ενώ ξεκλειδώνει τις αλήθειες και τα συναισθήματά της. Η επικοινωνία βελτιώνεται, απομακρύνοντας τον θυμό ή τον φόβο, προς όφελος των καθαρών και ήρεμων σκέψεων. Όλα αυτά τα οφέλη συνδέονται στενά με την έννοια αυτής της πέτρας.

 

Η διαδικασία του διανοητικού συλλογισμού και η ικανότητα γρήγορης εύρεσης απαντήσεων διευκολύνονται επίσης από το aqua marine. Η πέτρα σας επιτρέπει να μάθετε για τον κόσμο γενικότερα καθώς και για τον εαυτό σας, καθώς κάνει την αναλυτική σκέψη πιο διαχειρίσιμη και δίνει δύναμη στην πειθαρχία και την επιμονή χάρη στην ανεβασμένη διάθεση.

 

Οι αλτρουιστικές ιδιότητες ενισχύονται καθώς και η θέλησή σας να βοηθήσετε και να θεραπεύσετε άλλους γίνεται πιο έντονη και εμπνευσμένη. Ενθαρρύνεται η υπεύθυνη, συμπονετική και ευγενική συμπεριφορά, η οποία είναι όλα σύμφωνη με το γαλαζοπράσινο νόημα. Εάν συνήθως κρίνετε εύκολα, θα γίνετε πιο ανεκτικοί και αν τείνετε να κατακλύζεστε από τα καθήκοντα και τις ευθύνες σας, θα βελτιωθείτε στην οργάνωση του χρόνου σας και στη διαχείριση των πραγμάτων.

Η ακουαμαρίνα είναι μια πέτρα θάρρους και τη μετέφεραν οι πολεμιστές για να προστατεύονται από τραυματισμούς στη μάχη.

Η ιστορία του γαλαζοπράσινου χρονολογείται από την αρχαία αιγυπτιακή εποχή και μετά, πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με το μύθο, οι μυθικές γοργόνες κρατούσαν τον λαμπερό μπλε βράχο ως θησαυρό. Από αυτόν τον μύθο, καθώς και από την εμφάνιση της πέτρας, πηγάζει η πεποίθηση ότι η ακουαμαρίνα είναι η τυχερή πέτρα των ναυτικών. Επειδή οι γοργόνες είχαν τόσο μεγάλη εκτίμηση για το μπλε ορυκτό, παρείχαν την προστασία τους στους ναυτικούς που το μετέφεραν. Αυτή η θρυλική ιστορία παραμένει αναπόσπαστο μέρος της σημασίας της πέτρας μέχρι σήμερα.